Hjälpcenter
Svar på de vanligaste frågorna om annonser, betalning, konto och medlemskap. Hittar du inte svaret skriver du till oss – vi svarar oftast inom 24 timmar.
Skriv till oss direktAtt inte kunna logga in kan bero på flera saker. Om lösenordet inte fungerar kan du behöva återställa det.
Blir det ett felmeddelande vid inloggning kan du behöva rensa Cachade bilder och filer och även rensa Cookies och webbplatsdata. Detta görs direkt i webbläsaren.
Har du gjort detta och ändå inte kan logga in kontaktar du oss via kontaktformuläret.
Du säger enkelt upp medlemskapet genom att gå in på sidan för att
Hantera medlemskap. Därefter klickar du på Prisplan och till sist Säg upp.
Har allt gått rätt till får du ett mejl som bekräftar uppsägningen och berättar hur länge du har kvar tillgången till dina funktioner.
Har du problem att säga upp medlemskapet kan du kontakta oss via kontaktformuläret.
Ibland kan det ta några minuter innan Premium har hoppat igång. Du kan även behöva logga ut och in, alternativt uppdatera sidan.
Om du trots detta inte har fått tillgång till Premium trots att pengarna har dragits kan du kontakta oss via kontaktformuläret så löser vi det åt dig.
Bytesförslagen baseras på att dina önskemål stämmer in med andras önskemål. Om du inte har några bytesförslag behöver du ändra önskemål alternativt vänta på nya. Du kan alltså behöva lägga till fler områden eller fundera över den hyra du är beredd att betala.
Räkna ut vilken hyra du har råd med här.
För att radera din annons behöver du klicka på Profil som du hittar i menyn, därefter Radera konto. Detta går inte att ångra.
När du raderar ditt konto försvinner du helt från vår databas och alla uppgifter och information kopplat till kontot gallras.
Om du har sagt upp ditt abonnemang men det har dragits på nytt kan det ha blivit fel med uppsägningen.
Hör av dig till oss via kontaktformuläret så hjälper vi dig vidare.
Vi kan inte garantera att du hittar ett byte, men vi kan garantera att din annons syns för andra. För att din annons ska synas bättre i listorna den visas i behöver du ha bilder, beskrivning och angett hyresvärd. Du behöver också se till att ha angett rimliga önskemål.
Efter att annonsen är skapad går det inte längre att ändra adress. Om adressen är fel så behöver du därför radera kontot och sedan skapa en ny annons med rätt adress.
Om du är Premiummedlem och har fel adress inlagd kan du höra av dig till oss via kontaktformuläret så hjälper vi dig med en återbetalning.
En matchning blir till när du och minst en annan användare klickat intresse för varandras lägenhet. Det innebär att du måste vara aktiv på sidan för att det ska hända något.
Om du är aktiv och du ändå inte får matchningar beror det oftast på att de önskemål du har satt inte är rimliga i relation till hur du bor idag.
Du kan som mest ha 20 bilder i din annons. Ibland är bilderna du laddar upp i fel format för vad vårt system godkänner. Bildfilen kan också vara bruten. I så fall kan du skicka bilden eller bilderna till oss så laddar vi upp åt dig.
För att ändra sätt att betala på behöver du gå till sidan Hantera medlemskap i din profil. Därefter klickar du på Betalningsmetod och följer stegen därefter.
Om du har fått en faktura så har ditt medlemskap redan förnyats. Din uppsägning gäller då för nästa faktura.
Om du har raderat ditt konto kan du höra av dig till oss via kontaktformuläret så kan vi ordna med en återbetalning.
Generellt går det inte ångra ditt köp då du får tillgång till en del funktioner som förbrukas i samband med köpet.
Om du är missnöjd med köpet och tjänsten och inte vill vara kvar kan du höra av dig till oss via kontaktformuläret så ordnar vi med en återbetalning.
För att radera ditt konto behöver du klicka på Profil som du hittar i menyn, därefter Radera konto. Detta går inte att ångra.
När du raderar ditt konto försvinner du helt från vår databas och alla uppgifter och information kopplat till kontot gallras.
För att ändra mejladress behöver du kontakta oss, skriv då vilken mejladress ditt konto är kopplat till idag, och vilken mejladress du vill ändra till.
Skriv ditt ärende i kontaktformuläret.
Nej, du behöver inte visa ditt namn för andra användare. Däremot inger det större förtroende för dig som bytare. Dessutom visas enbart ditt förnamn, aldrig ditt efternamn.
Du ändrar ditt visningsnamn i dina profilinställningar.
Medlemskapet ger full tillgång till hela tjänsten. Vilket innebär att du bl.a. kan chatta med andra användare både innan och efter en matchning. Din annons får prioriterad placering vilket ökar chanserna till byte. Du kan också direkt se vem som är intresserad utav din lägenhet.
Att säga upp medlemskapet innebär att du stänger av abonnemanget från att förnyas. Du behåller alltså det du betalat för perioden ut. Därefter fortsätter du med Hemies gratisfunktioner, och din annons ligger kvar.
Mer att läsa
Hur bytet går till steg för steg, vad som räknas som beaktansvärt skäl och hur hög hyra du har råd med.